Skupina Nylon Jail bude na koncertech promítat vlastní film v 3D

Olomouc - Olomoucká hudební skupina Nylon Jail vyraží na celorepublikové turné s unikátním 3D projektem s názvem Devil is a Cowboy. Před koncertem dostanou lidé 3D brýle jako v kině a díky nim se během produkce přenesou do vysočinské přírody, například na zelenou louku s pasoucí se krávou.

„S pomocí nejmodernější 3D technologie jsme během půl roku natočili hrané sekvence, které jsou uzpůsobené k jednotlivým skladbám,“ říká zpěvák skupiny Nylon Jail Jiřin Jirák. Zdůrazňuje, že jde o průkopnické propojení žánrů.

„Nevím o žádné jiné kapele, která by vystupovala s 3D projekcí. Podobné plány měli snad jen němečtí Kraftwerk, které na koncertech doprovázely trojrozměrné animace,“ doplnil zpěvák, který je přesvědčený, že 3D rozměr slibuje ojedinělý zážitek.

Kapela kombinuje akustickou a elektronickou hudbu. Přitom se stylizuje do divokého západu. „Country, kovbojové a western jsou platformou, na které stavíme naši hudební existenci. Tím ale nechci říct, že to bereme smrtelně vážně,“ vysvětluje kytarista Roman Vičík.

Turné skupina naplánovala od března do května po klubech a především kamenných kinosálech. Začínají 7. března v Pelhřimově, v polovině března budou například v Brně, 20. také v Krnově. „Bude to cirkus se vším  všudy. Dovezeme vlastní zvukovou aparaturu, osvětlení, kouřostroje i výběr předmětů spojených s kapelou, divokým západem a 3D,“ uvedl producent turné David Mencl.