Dětský karneval v Kněžicích ve znamení her a tanců

Po skončení masopustů si děti chtějí ještě užít masek, převlečení, veselí a radosti. Bylo tomu tak v klubovně Sboru dobrovolných hasičů v Kněžicích v sobotu 24. února odpoledne. Sbor dobrovolných hasičů v Kněžicích ve spolupráci s obecním úřadem Kněžice uspořádal dětský karneval. Pro děti byl připraven zábavný program, kde zpívaly, bavily, hrály a trochu se učily tanečním krokům třeba mazurky a moderním tancům.

Bylo zde mnoho hezkých masek, jako třeba čertice a nebo králové, kde malý Vojtíšek Rajchrt všem sděloval, že je král a bydlí v Kněžické tvrzi. Děti se bavily, soutěžily a každý po soutěži obdržel malou odměnu a nebo jejich milý pamlsek - párek v rohlílu.

„Pro svoji dceru Natálku jsem doma připravila a ušila hezké oblečení a má představovat Karkulku. Byla to práce trochu náročná, musela jsem se podívat na pohádku o Karkulce, aby oblečení bylo přesné“, sdělila maminka malé Natálky Petra Koubová. Na to, že obec má kolem 150 trvale přihlášených obyvatel, přišlo na 30 dětských karnevalových masek. Čas veselí, radosti a smíchu utíkal a než se nadály, byl večer a děti se s trochou smutku na tvářích loučily s krásnou zábavou.

Na závěr Drahuška Šoltová, členka SDH v Kněžicích sdělila, že je to jen malá část zábavných programů, které připravují na celý rok pro děti.

Pavel Kalina, Kněžice