Basketbal: Ostrava porazila Prostějov, hvězdou utkání byl Jan Stehlík

Ostrava - V prvním utkání nadstavbové části basketbalové ligy mužů přivítal tým NH Ostrava na své palubovce prostějovské hráče. Prestižní duel byl velice emotivní pro domácího rozehrávače Jana Stehlíka. Týden před utkáním mu totiž náhle umřel bratr Jiří, rovněž nadšený basketbalista Gymnázia Hladnov. V květnu by mu bylo teprve 23 let.

Zápas byl oproti předchozím dvěma v základní části od začátku až do konce velice napínavý a vyrovnaný. Především Prostějov podal výkon na hranici svých možností. Domácí přesto většinu zápasu mírně vedli. V poslední čtvrtině se však hosté dostali do vedení 79:70 a zdálo se, že domácí už se do zápasu nevrátí. Trestnými hody se jim však povedlo v závěru přiblížit a trojka bojovníka Jana Stehlíka pár vteřin před koncem poslala zápas do prodloužení.

V něm sice také Ostravané doháněli manko, ale hrdina večera Jan Stehlík hrál za svého bratra a výrazně pomohl ke konečné výhře 103:94. Dopředu Stehlíka hnala nejen touha po vítězství, ale také chtěl docílit 22 bodů. Takové číslo totiž nosil Jiří Stehlík na dresu.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)