Opavští basketbalisté si připsali výhru nad USK Praha

Opava - Opavské basketbalisty čekal ve skupině A2 o udržení v nejvyšší soutěži čtvrtý zápas, po prohrách v Levicích a Chomutově a výhře nad Svitavami byl jejich soupeřem tým USK Praha. Opavané si nakonec po kvalitním výkonu připsali důležitou výhru 77:62.

Už vstup do utkání domácím vyšel. V první půli měla Opava vysoké procento úspěšnosti střelby a do poločasu stihla dát skvělých 49 bodů. Hosté jich měli po prvních dvaceti minutách na kontě jen 38, a proto se domácím ve druhém poločase hrálo lépe.

Opava nenechala USK ve druhé půli přiblížit na méně než desetibodový rozdíl a nedostala se tak pod tlak. Důležité vítězství nakonec s přehledem uhájila a vyhrála a o 15 bodů 77:62.

Po pěti letech se v únoru do mateřské Opavy vrátil pivot Radim Kramný. Pětiletku strávil v Ústí nad Labem, Svitavách a letos v Jindřichově Hradci. Jeho 215 centimetrů a 120 kilogramů bylo v utkání proti USK Praha pod oběma koši cítit, byl nejlepším hráčem na palubovce. Připsal si 15 bodů, 14 doskoků, z toho 8 útočných, 1 blok a 1 asistenci. Návrat do Opavy si užívá a fanoušci jej vřele přivítali.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)