Volejbal: Frýdek-Místek je na 3. místě tabulky

Frýdek-Místek - Souboj o třetí místo v tabulce nabídla volejbalová extraliga žen. Domácí Frýdek-Místek, který měl před zápasem dvoubodovou ztrátu, hostil Přerov. Ten po povedeném a vyhraném úvodním setu ve zbytku zápasu na svého soupeře nestačil, prohrál 1:3.

Přerovské volejbalistky se v úvodním setu vytáhly až na rozdíl šesti bodů a vypadalo to, že si v poklidu dojdou pro vítězství. Jenže v závěru domácí hráčky mocně finišovaly a dokázaly snížit na 22:24. Snahu Frýdku-Místku o dílčí drama ukončilo nepovedené podání Katariny Dudové. Výhra v první sadě hráčkám Přerova nepomohla, spíše naopak. Ve druhém setu jim zcela odešel příjem, domácí volejbalistky se naopak mohly opřít o vynikající servis a sebevědomou hru na síti. Vítezství 25:9 je toho jednoznačným důkazem.

Třetí a čtvrtý set už tak jednoznačný průběh nenabídl, přesto si domácí hráčky vždy dokázaly vytvořit několikabodový náskok a nepřipustit žádné větší drama. Volejbalistky Frýdku-Místku vyhrály dvakrát 25:20 a dovedly tak zápas k potřebnému vítězství 3:1, které je posunulo na třetí místo tabulky.

Reportáž Petra Hrčky (zdroj: ČT24)