Pojišťovny zažívají po tragédii ve Frenštátě pod Radhoštěm boom

Frenštát pod Radhoštěm - Zájem o pojištění vzrostl až o 20 procent.  Na jeho začátku stál výbuch plynu ve Frenštátě pod Radhoštěm. Zemřelo při něm šest lidí. Právě o pojištění proti požárům a výbuchům mají lidé největší zájem. Více si jich nechává také zkontrolovat přívody plynu.

Požár, povodně, výbuch a krupobití jsou události, po kterých lidé míří do pojišťoven častěji než jindy. Výbuch ve Frenštátu nebyl výjimkou.  „Vždycky, když dojde k nějaké tragédii, ať je to živelná pohroma nebo neštěstí, je zájem potenciálních zákazníků daleko vyšší“, uvedla generální reprezentantka pojišťovny Allianz.

Nejbližší pojišťovna leží pár desítek metrů od místa, kde ve Frenštátě k výbuchu došlo. I tady zaregistrovali větší počet zájemců, kteří chtějí ochránit své domovy.  Podle zástupců pojišťoven jsou pojistky postaveny individuálně, podle velikosti domácnosti, jejího vybavení, místa, kde se nachází a dalších aspektů.

Reportáž Pavlíny Daňkové (zdroj: ČT24)

Kromě pracovníků pojišťoven mají po tragické události ve Frenštátě pod Radhoštěm více práce i revizní technici.

„Co se týče odběrných plynových zařízení, tedy domácích plynových spotřebičů, zaznamenali jsme větší zájem o revize, což vnímáme velmi pozitivně“, informoval Lukáš Kresač, mluvčí Energetické skupiny RWE.

Skutečnost, že mají lidé o své domovy stále větší strach, potvrzují i zástupci největšího pronajímatele v kraji, společnosti RPG.  Počet stížností na nájemníky tady za poslední tři roky vzrostl více než trojnásobně.