Farma Bolka Polívky je zavřená

Olšany (Brněnsko) – Z technických důvodů zavřeno. Takový nápis teď vítá návštěvníky Farmy Bolka Polívky na dveřích i webových stránkách. Podle jednoho ze zaměstnanců prý ale práci mají – jen dělají něco jiného. Přímo na farmě s námi nikdo mluvit nechtěl. Podle Boleslava Polívky by měl být na farmě insolvenční správce.

Farma je v problémech už delší dobu. Podle insolvenčního rejstříku dluží peníze mnoha firmám. Zaměstnanci nedostali výplatu už v listopadu. Před necelým týdnem navíc Krajský soud v Brně rozhodl o úpadku farmy. Návrh na insolvenci podala stavební firma Kaláb, které nedoplatila částku sedmi a půl milionu korun za stavební práce.

Do finančních problémů se farma známého herce dostala po rekonstrukci v roce 2010, která stála bezmála 32 milionů korun. Stavební firmě vyplatilo vedení farmy jen 24 milionů, které získalo z evropských dotací. Zbývajících zhruba osmi milionů se ale stavební firma nedočkala ani po opakovaných příslibech.

Vyjádření Boleslava Polívky (zdroj: ČT24)

Právníci farmy dnes tvrdí, že je to proto, že práce nebyly odvedeny kvalitně. Společnost přesto po dokončení oprav dílo převzala. A dokonce podepsala dokument, že stavbu přebírá bez zjevných vad. Zmiňované nekvalitní práce navíc nikdy nereklamovala.

Úpadkem Farmy se bude zabývat insolvenční firma z Hradce Králové. V nejhorším případě hrozí populární olšanské farmě rozprodání.

Když se přímo v Olšanech reportérka České televize pokoušela získat podrobnější vyjádření o důvodech uzavření farmy, dovnitř ji nikdo nepustil. A ani nikdo z lidí vcházejících a vycházejících z hotelu na kameru mluvit nechtěl.

Bolek Polívka je jediným vlastníkem farmy

Jediným vlastníkem Farmy Bolka Polívky je známý brněnský herec. Společnost má ale dva jednatele: Boleslava Polívku a jeho partnerku Marcelu Černou. Farma podniká se základním kapitálem přes 18 milionů korun, které investuje v oblasti zemědělské výroby, chovu hospodářských zvířat i pronájmu koní. Zároveň pořádá řadu kulturních a sportovních akcí.