Jihlava dala po 411 minutách gól a porazila fotbalisty Boleslavi

Jihlava - Čekání Vysočiny na první jarní vítězství je u konce. S Mladou Boleslaví zvítězila doma těsně 1:0. Jedinou branku zařídil v padesáté minutě Tomáš Rada. Zápas se v reprezentační pauze dohrával proto, že v původním termínu nebylo možné kvůli sněhové kalamitě utkání sehrát.

Jihlava se dočkala vítězství poprvé od 6. listopadu. Mladou Boleslav porazila již podruhé v sezoně, v září na jejím hřišti vyhrála 3:1. „Z minima vytěžili maximum,“ uvedl mladoboleslavský kouč Ladislav Minář, jenž se na své svěřence po zápase zlobil. Nemohl se smířit s tím, že inkasovali jediný gól ze standardní situace. „Máme dost silné hráče, abychom ji dokázali ubránit. Na hráče budu hodně zlý,“ prohlásil Minář.

Vadilo mu, že si jeho tým, který měl převahu a vypracoval si šance, počínal v koncovce příliš složitě a připravil se tím o lepší výsledek. „Kdybychom hráli ještě klidně i dvacet minut, stejně branku nevstřelíme,“ uvedl Minář.

Domácí kouč František Komňacký neskrýval spokojenost s prvním jarním vítězstvím. „Jsem spokojený s výsledkem, ale méně už s předvedenou hrou, zejména v první půli,“ řekl novinářům. „Víme, že se nám v koncovce nedaří, nedáváme góly. Proto jsme rádi, že jsme ukončili čekání na výhru. Ale nemyslím si, že by na hráčích ležela nějaká deka,“ dodal Komňacký.

Jihlava Ml. Boleslav 1:0 (0:0)

Gól: 50. T. Rada

Jihlava: J. Blažek - L. Vaculík , O. Šourek , P. Čvirik , P. Tlustý - L. Masopust (74. T. Kučera ), M. Jungr (90. D. Vaněček ), T. Rada , V. Koloušek , J. Kosak (65. V. Tomeček ) - A. Šimonek

M. Boleslav: M. Miller - J. Kysela , P. Johana , R. Dosoudil , J. Bořil (79. V. Ondřejka ) - J. Mareš , J. Ščuk , D. Jarolím , J. Štohanzl (90. J. Synek ), M. Sivrič (64. R. Sloboda ) - M. Nešpor

Žluté karty:19. P. Tlustý , 43. O. Šourek , 86. M. Jungr - 12. M. Nešpor , 31. P. Johana , 36. J. Štohanzl. Rozhodčí: R. Matějek - A. Kordula , P. Peřina. Počet diváků: 2370 (58% z kapacity 4075 diváků).