Frýdecko-místecká ODS vyloučila dva členy

Frýdek-Místek - Petr Konůpka a Miloslav Merta, to jsou jména vyloučených členů frýdecko-místecké ODS. Jsou údajně obětí změny směru místní ODS. Podle Igora Svojáka, šéfa oblastní ODS, je důvodem vyloučení obou členů dlouhodobé porušování stanov.

Národní dům, stavba nového stadionu Polárka nebo jmenování Petra Lessyho vedoucím odboru bezpečnosti, to jsou kauzy, na které poukazovali frýdecko-místečtí zastupitelé za ODS spolu s jejich šéfem Petrem Konůpkou. Jenomže po jeho vyloučení ze strany to vypadá, že strana svůj postoj k vedení magistrátu změní.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

„Pan Svoják má jinou představu. Oznámil nám, že zahájil jednání s vedením radnice i magistrátu a doporučil, abychom změnili přístup naší opoziční práce“, uvedl Petr Konůpka, vyloučený člen ODS.

Podle Igora Svojáka se oblastní strana nachází v takové izolaci, v jaké nikdy před tím nebyla. S jeho názorem Petr Konůpka nesouhlasil. Místní sněm ho nejdřív nepotvrdil jako svého předsedu a na jeho konci mu vzal i stranický průkaz, stejně jako Miloslavu Mertovi. Oba si ale stěžují na to, že těsně před sněmem do místní buňky vstoupilo 23 členů a to ovlivnilo hlasování. Oba bývalí členové vidí za svým vyloučením i to, že se blíží oblastní sněm frýdecko-místecké ODS, na kterém bude post předsedy obhajovat poslanec Igor Svoják.

Kromě vedení místní oblasti byli převoleni i delegáti na oblastní sněm.

Oba dva vyloučení členové se ještě proti svému vyloučení odvolali na centrálu strany. Ta by měla rozhodnout v příštích měsících.