Zlínský aerobik se blýsknul na Poháru federací

Brno - První ostrý start nové sezóny má za sebou domácí špička gymnastického, step a dance aerobiku. V Brně se konal osmý ročník Poháru federací, který už tradičně nabídl také konfrontaci se závodníky ze Slovenska.

„Jelikož Pohár federací je prvním závodem letošní sezóny, je pro nás skvělé, že si sestavy můžeme vyzkoušet na domácí půdě. Člověk se tak lépe připraví na zahraniční závody, protože je víc v klidu,“ řekla Kristýna Bernátová.

A závodní klid se Kristýně Bernátové opravdu vyplatil. Liberecká závodnice bez problému zvládla všechny prvky své nové sestavy a v gymnastickém aerobiku suverénně ovládla kategorii seniorek. „Vyhrála jsem díky obtížnosti, kterou jsem v podstatě měla uznanou skorou celou a vlastně prvky, které se mi povedly, mě přivedly k vítězství,“ popsala vítězka z Liberce.

Rozhovor s Kristýnou Bernátovou (zdroj: ČT24)

Mezi juniorkami na sebe výrazně upozornila Tereza Pekárková. Reprezentantka zlínského Aerobik Sport Centra se nejprve v sólovém závodě blýskla kvalitním výkonem plným silových i dynamických prvků, což jí vyneslo druhé místo. „Umím to zacvičit i líp, některé prvky mi nevyšly tak, jak jsem si přála, ale s celkovým umístěním jsem spokojená,“ vysvětlila Tereza Pekárková.

Spokojenost bez výhrad mohla Pekárková cítit po vyrovnané soutěži trojic. Společně s Barborou Trombíkovou a Martinou Nedbálkovou zvládly zacvičit sestavu, která byla i v nabité konkurenci ohodnocena jako nejlepší. „Když cvičím sama za sebe a pokazím to, tak je to jen moje chyba. Ale když jsme tam tři, tak chyby mrzí o to víc,“ posala hlavní rozdíl Pekárková.

Úspěch mladých Zlíňanek napjatě sledovala i jejich trenérka Monika Geržová, která přitom ještě vloni v Poháru federací sama startovala. „Je to strašná zodpovědnost. Během vystoupení jsem měla ještě větší trému než holky. Prožívám to stejně jako ony, protože vím, jaké to je, jak se cítí, jak jsou nervózní,“ uvedla Monika Geržová.

Rozhovor s Terezou Pekárkovou a Monikou Geržovou (zdroj: ČT24)

Právě Monika Geržová byla vloni členkou českého reprezentačního tria, které na mistrovství Evropy dosáhlo na skvělé osmé místo. O nominaci na letošní kontinentální šampionát ve Francii rozhodují právě i body z Poháru federací.

V disciplíně step aerobik rozhodlo zařazení sestavy s technicky náročnějšími prvky o vítězství libereckého klubu před druhým Blanskem, Severočešky potvrdily dlouhodobou kvalitu liberecké aerobikové školy také vítězstvím v dance aerobiku.