Velkou cenu Dukly Olomouc v šermu vyhrál Polák Nycz

Vítězstvím polského šermíře Mateusze Nycze skončil 28. ročník Velké ceny Dukly Olomouc v šermu kordem. Polský reprezentant triumfoval v konkurenci 94 šermířů ze tří zemí, když ve finále turnaje porazil nejlepšího z českých reprezentantů Pavla Pitru.

Nyczovi k vítězství v tradičním turnaji pomohla i absence prvních dvou mužů českého žebříčku Jiřího Berana a Richarda Pokorného. Další favorit Martin Čapek se pro změnu nedostal ani do finálové osmičky. Polskému reprezentantovi se tak ve finále postavil jiný člen širšího národního týmu Pavel Pitra. Pětadvacetiletý borec, jehož největším úspěchem je stříbro z domácího šampionátu, se svým vrstevníkem držel krok pouze v úvodu. Pak Nycze pustil do tříbodového vedení, které si Polák s přehledem udržel a zvýšil. Prestižní trofej si nakonec do Gliwic odvezl po výhře 15:10.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

„Bylo to hodně těžké. S Pavlem Pitrou se potkáváme na soutěžích, občas spolu trénujeme, takže se trochu známe. Finále bylo vyrovnané, protože to byl dobrý turnaj, ale povedlo se mi vyhrát,“ komentoval svůj výkon Mateusz Nycz.