Policisté v Brně na parkovišti zadrželi pět mužů

Brno - Kriminální police dnes dopoledne za asistence zásahové jednotky zadržela na parkovišti u brněnského Ústředního hřbitova pětici mužů. Zásah, při kterém bylo zabaveno i kradené auto, natočily kamery České televize.

Zhruba dvacítka ozbrojených a zakuklených policistů včetně členů zásahové jednotky a vyšetřovatelů v civilu zatkla na parkovišti pět mužů. Zatýkaní muži byli spoutáni za zády a na oči jim policisté nasadili brýle s neprůhlednými skly. Po téměř hodině čekání je po jednom začali nakládat do neoznačených aut. I se zadrženými muži odjela policie z místa zásahu krátce před desátou hodinou dopoledne. 

Vyšetřovatelé na místě zajistili také auto se slovenskou poznávací značkou. Podle informací České televize bylo kradené. Sami policisté zatím příliš sdílní nebyli. „Mohu potvrdit, že jsme dnes zasahovali proti pachatelům násilné trestné činnosti, nicméně probíhají úkony trestního řízení,“ řekl pouze mluvčí brněnské policie Pavel Šváb s tím, že podrobnosti sdělí jeho kolegové na zítřejší tiskové konferenci.