AVÍZO: Ve Vědecké kavárničce na TU Liberec vystoupí Dana Drábová

Předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová přijede i letos na svoji pravidelnou dubnovou veřejnou přednášku na Technickou univerzitu v Liberci. V úterý 2. dubna bude hovořit na téma Energie pro příští generace. Přednáška je otevřená široké veřejnosti a začíná ve 14.20 hodin.

Přednáška Dany Drábové se uskuteční v posluchárně E9 (Studentská 4, areál TUL).

Dana Drábová nebude na liberecké univerzitě přednášet poprvé. Přijíždí pravidelně vždy 1. dubna. V roce 2009 zaujala přednáškou s výstižným názvem „Energetické hlavolamy aneb Bude nám horko?“ V roce 2010 její přednáška „Svět energie“ zcela zaplnila posluchárnu E9, stejně jako předloni, kdy v přednášce na téma „Člověk, energie a jaderná energetika“ zasvěceně hovořila o perspektivách i rizikách jaderné energie s ohledem na stabilitu tohoto energetického zdroje a na stoupající spotřebu energie. Loni zaujala posluchače Dětské univerzity přednáškou na téma zajištění energetické bezpečnosti pro budoucí generace. S vtipem sobě vlastním nazvala Dana Drábová svoji loňskou přednášku, při které se skutečně nikdo nenudil „S čertem zle, bez čerta ještě hůř“

Letos je její přednáška hlavním bodem programu Vědecké kavárničku, kterou pořádá liberecká univerzita v rámci projektu Otevřená univerzita. 

Jaroslava Kočárková, TU Liberec