Jó, to byly zlatý časy! A budou znovu!

Ostrava - Každý z nás si občas povzdechne nad měnícími se časy a připomene si tu svou dobu, pozlacenou vzpomínkovým optimismem. Ostravské televizní studio připravilo pro diváky České televize novou zábavnou soutěž pro sobotní prime time s názvem „Zlatý časy!“, která odstartuje v sobotu 20. dubna.

O co půjde? O souboj generací. Proti sobě se postaví tři soutěžní týmy, v nichž spolu s kapitánem hrají zástupci z řad oblíbených celebrit. Tři generace, které prožily čas malin nezralých v letech padesátých, sedmdesátých a devadesátých, odpovídají na otázky a hrají zábavné hry inspirované světem populární kultury. Výběr soutěžních úkolů se opírá o svět filmu a televize, hudby, dobových módních trendů, sportu, někdy i politiky, a dalších oborů. Hraje se o to, která generace uspěje jako nejlepší. Tím, kdo uděluje body za správné odpovědi a za vtipné gagy či neobvyklá vystoupení, je moderátor Martin Dejdar.

„Pro mě byly zlaté časy, když jsem jako kluk hrával s kamarády hokej. Vždycky jsem byl členem vítězného českého týmu a sázel těm druhým – Rusákům jednu branku za druhou. Měl jsem při tom klíč na krku a jazyk žlutý od Vitacitu,“ říká v úvodu Martin Dejdar a dodává: „Pro moji matku byly zlatý časy, když se začali prosazovat Beatles. Moje děti zažívají zlatý časy zrovna teď, ale zatím o tom nemají ani ponětí.“

  • Zlatý časy zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/46/4540/453917.jpg
  • Zlatý časy zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/46/4540/453912.jpg
  • Souboj generací u Člověče, nezlob se! zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/46/4540/453911.jpg
  • Zlatý časy a Martin Dejdar zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/46/4540/453915.jpg

Ptáte se na složení jednotlivých týmů? Kapitány družstev jsou Kamila Magálová, Jan Budař a Martha Issová. Tito lídři si k sobě tentokrát pozvali do studia Zdeňka Srstku, Tomáše Matonohu a Jiřího Mádla.

„Zlatý časy!“ vycházejí z osvědčeného zahraničního formátu. Jejich tvůrci věří, že stejně jako v Austrálii pobaví i naše diváky. Spoléháme na dobrou náladu, slušnou porci sebeironie i současnou retro módu, které mají společně šanci oslovit bez ohledu na věkovou kategorii. Sázka na tuto kultivovanou zábavu je v rukou dramaturga Martina Novosada, scenáristy Roberta Geislera, kameramana Patrika Hoznauera a režiséra Marka Najbrta.