Olomouc čekají dopravní komplikace

Olomouc - Kvůli stavbě tramvajové trati, která spojí centrum města se sídlištěm Nové Sady, čekají město komplikace. Tvrdý zásah dostane na dlouhé měsíce především provoz ve frekventované Velkomoravské ulici. Problémy se ale nevyhnou ani křižovatce, u které vyrůstá obchodní centrum Šatovka. Právě přes ni nová trať povede.

Velkomoravskou ulicí v Olomouci denně projedou tisíce aut. Právě ona přitom bude stavbou nové tramvajové trati dotčená nejvíc. Dopravní omezení tu začala platit už dnes. Zatím jen v podobě zúžení jízdních pruhů.

Reportáž Evy Knajblové (zdroj: ČT24)

Lidé nesmí využívat ani chodníky podél silnice. Do týdne pak zmizí i zastávka autobusů městské hromadné dopravy.

Stavba tramvajové trati na Nové Sady omezí provoz také v centru města. Už od 29. dubna totiž řidiči kvůli úplné uzavírce neprojedou zhruba čtvrtkilometrový úsek mezi Právnickou fakultou a Tržnicí. Problémy tady budou mít i autobusy a tramvaje.

„Budeme vše řešit objízdnými trasami a předpokládáme pouze nějaká narušení jízdního řádu, tedy zpoždění,“ informoval Pavel Zatloukal, dopravně-provozní náměstek Dopravního podniku města Olomouce.

Nová tramvajová trať přijde na tři sta dvacet šest milionů korun. Radnice získala na projekt dotaci z Programu Švýcarsko – České spolupráce. První část trati by měla být hotová už letos v říjnu.