Policie chystá mimořádná opatření na sobotní utkání Baníku se Spartou

Ostrava - Policisté připravují mimořádná bezpečnostní opatření na sobotní fotbalové utkání mezi mužstvy FC Baník Ostrava a AC Sparta Praha v Ostravě. „Vzhledem k dosavadním zkušenostem s fanoušky obou klubů, minulým incidentům těchto „fans,“ stejně jako analýze dosud zjištěných informací, hodnotíme zápas jako rizikový,“ informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Policisté očekávají také příjezd fanoušků z Polska, kteří se v minulosti rovněž zapojovali do různých incidentů. „Veřejný pořádek budeme proto zajišťovat také společnými česko-polskými hlídkami,“ řekla Holčáková. Pohyb fanoušků bude kontrolovat i policejní vrtulník. Na opatření se budou podílet městští strážníci.

„Cílem je zajištění veřejného pořádku, ochrana životů, zdraví a majetku občanů, eliminace výtržností i potencionálních konfliktů mezi fanoušky,“ shrnula Holčáková.

Hlavní policejní opatření bude v okolí stadionu Bazaly a na trase mezi hlavním vlakovým nádražím a stadionem. „Žádáme obyvatele o maximální pochopení, zejména v souvislosti se zajištěním dopravy, parkováním, případnou hlučností nasazené techniky, především vrtulníku,“ řekla Holčáková.

Policie doporučuje řidičům, aby v sobotu odpoledne raději neparkovali na předpokládané trase fanoušků, hlavně v ulicích Nádražní, Muglinovská, Zborovská, Sokolská třída a Českobratrská. Utkání začíná o půl deváté večer. Od pěti odpoledne do půlnoci bude provoz v Českobratrské ulici omezen. „Tato ulice bude uzavřena v úseku křižovatek Českobratrská – Sokolská třída a Hladnovská – Michálkovická – Českobratrská. Doprava na místo bude možná pouze městskou hromadnou dopravou. Provoz na dotčených komunikacích budou řídit dopravní policisté,“ doplnila Holčková.