Kvitová po obratu: Je to hra za Česko, to se tam nesmí nechat

Palermo - Petra Kvitová si pochvalovala velkolepý obrat v dnešním souboji s Italkou Sarou Erraniovou, díky němuž snížila stav semifinále Fed Cupu v Palermu na 1:2. Když v první sadě prohrávala 0:5, řekla si, že v týmové soutěži nemůže utkání na kurtu jen tak nechat a že musí bojovat. Výsledkem byla třísetová výhra 2:6, 6:2 a 6:0 a Češky tak před pondělní dohrávkou utkání zůstávají ve hře o třetí postup do finále po sobě.

Kvitová v souboji jedniček začala podobně, jako končila v sobotu při porážce s Robertou Vinciovou. Za stavu 0:5 ale poprvé v Palermu udržela svůj servis a rozjela se. „Když to bylo 0:5, snažila jsem se do toho dostat. Nechtěla jsem to tam nechat. Je to Fed Cup, je to hra za Česko, to se tam nesmí nechat,“ řekla Kvitová novinářům.

„Snažila jsem se do toho dostat výměnami, tím jsem získávala jistotu, i vnitřní. Že jsem pak vypadala jako v tranzu, to je nejlepší,“ smála se česká jednička.

Po prohrách obou českých hráček v úvodních sobotních singlech musela Kvitová zvítězit a připustila, že úvod jí nevyšel. „Včerejší zápas mě asi trošku položil, proto jsem začala, jak jsem začala. Za stavu 0:5, když jsem si vyhrála poprvé tady servis, tak mě to trošku uklidnilo,“ podotkla Kvitová. Velký obrat a výhru připisovala i tomu, že nebyla tak nervózní jako v sobotu. „Včera jsem si to moc připouštěla, že bych měla udělat dva body, že jinak to bude hrozně těžké. Nebyla jsem tak nervózní jako včera, i když ten začátek byl pomalejší. Ale věděla jsem, že na Saru umím, že se to dá pořád zvrátit,“ podotkla česká jednička, která upravila bilanci s Erraniovou na 5:0.

Díky tomu, že nebyla tak nervózní, ani necítila tak velkou únavu jako v sobotu. „Včera to bylo hrozně spojené s tou psychikou, hrozně moc jsem to prožívala. Byla tak hrozně namotivovaná a přemotivovanost mě svazovala, i fyzické síly odcházely. Dneska byla mentální stránka silnější,“ pochvalovala si Kvitová.

Je ráda, že Češky zůstaly ve hře o třetí postup do finále po sobě. Těší se, až bude v úvodní pondělní dohrávce fandit Šafářové. „O to jsme se dneska snažily, abychom zůstaly ve hře. Byla bojovná nálada, ani jsme se neodhlašovaly z pokojů. Jedeme dál a zítra je dorazíme,“ řekla bojovně Kvitová.