Brno a Ostrava budou v dohrávce bojovat o záchranu

Brno - O únik ze sestupového pásma budou v dohrávce 25. kola první ligy v Brně bojovat fotbalisté domácí Zbrojovky a Baníku Ostrava. Oba celky mají 25 bodů, Baník je díky lepšímu skóre dvanáctý. Přímý přenos sledujte od 17:30 na ČT sport a našem webu.

Zbrojovka pod vedením nového kouče Ludevíta Grmely porazila Olomouc, v minulém kole ale prohrála v Liberci. „Myslím, že nás poslední prohra nepoznamenala. Na hráčích cítím větší zodpovědnost. I jejich sebevědomí je větší,“ uvedl Grmela.

Jasno už má i o taktice. „Hru Ostravy jsme si rozebrali, samozřejmě detaily si necháme pro sebe. Mohu jen říci, že Baroše osobně hlídat nebudeme a ani se na něj nepřipravujeme. Nesmíme se nechat zaskočit Baníkem jako týmem, to bude prioritní,“ nastínil brněnský kouč.

„Nechci říkat, že pro nás bude zápas s Ostravou klíčový. K mání budou body i později. Ale je pravda, že vnímáme duel s Ostravou jako velmi důležitý. Všichni si uvědomujeme, oč jde,“ dodal Grmela.

Ostrava v týdnu porazila v dohrávce Jihlavu a trenér Martin Pulpit věří, že tento výsledek dodá jeho svěřencům sebevědomí. Navíc Baník ve vzájemných duelech s Brnem už pětkrát neprohrál. Otázkou ale je, jak se na psychice projeví současné existenční problémy klubu, které probírají i hráči.

„V kabině se hodně přetřásalo hlasování zastupitelů o pomoci Baníku. Jediné, co můžeme my trenéři a hráči udělat, je uhrát co největší počet bodů. Abychom se zachránili a zastupitelé nemohli brát v potaz, že Baník ještě nemá jistotu prvoligové příslušnosti,“ řekl Pulpit.

Ostrava na hřištích soupeřů už 219 minut nedala branku a venku vyhrála naposledy v posledním podzimním kole nad Slavií. „Pokusíme se opět výrazným způsobem bodovat v Brně. Chceme se co nejdříve dostat na hranici třiceti bodů, což by mělo znamenat záchranu,“ uvedl Pulpit.