Bohumínští kulečníkáři jsou znovu mistry republiky

Bohumín – Bohumínští kulečníkáři jsou mistry České republiky v kulečníku na malém stole. Hráči bohumínského týmu Miroslav Andrejovský, Ivo Gazdoš a Milan Ráček porazili během víkendového finále v Praze tamní domácí tým TJ Sokol Žižkov 10:8.

„Finálový duel byl nesmírně vyrovnaný a byla to bitva o každý karambol a náběh. Dřeli jsme a bojovali do poslední chvíle. Navíc jsme hráli jen ve třech,“ líčil čtyřiapadesátiletý Miroslav Andrejovský z BC Bohumín. Titul mistra České republiky posunul bohumínský klub na mezinárodní scénu.

Play off 1. liga v kulečníku na malém stole se hraje v Česku od září do dubna. „Účastní se jí celkem šestnáct družstev, osm z Čech a osm z Moravy. Do dubnového semifinále vstupují vždy dvě nejlepší družstva z Čech a Moravy,“ vysvětlila mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová.

Po Bohumínu a Praze dopadli nejlépe kulečníkáři z Ostravy, na čtvrtém místě skončili hráči z Ústí nad Labem. „Bohumínský tým už v soutěži získal čtyři zlaté a sedm stříbrných medailí,“ doplnila Balcarová.