Těšínské divadlo připravilo další pohádku

Český Těšín - Těšínské divadlo připravuje premiéru dalšího představení pro děti a mládež – tentokrát se bude jednat o pohádku jménem „My se vlka nebojíme aneb Mimořádná hodina hudební výchovy“.

„Těšínské divadlo se systematicky věnuje tvorbě pro děti a mládež. Muzikály Sněhurka, Ferda mravenec a Popelka jsou kvůli velkému zájmu publika po celé republice na jeho repertoáru už po několik sezon a mají za sebou desítky i stovky repríz. Hudební komedie My se vlka nebojíme je chytrá, zábavná hříčka určená především dětem. Ale to neznamená, že nemůže oslovit i dospělé,“ řekl Ivan Misař, dramaturg české scény Těšínského divadla.

Pohádku uvedlo divadlo již dříve v polském překladu „My się wilka nie boimy“, a byla natolik úspěšná, že se dočkala i českého zpracování. Napsal ji Ivo Fischer (23. srpna 1924 - 6. prosince 1990), známý rozhlasový redaktor a především autor mnoha populárních písní, jako „Jó, třešně zrály“, „Žluté růže z Texasu“ nebo například „Slavíci z Madridu“.

My se vlka nebojíme
Zdroj: ČT Ostrava/Karin Dziadková

Hudbu k představení napsal Norbert Lichý, známý herec z ostravského Divadla Petra Bezruče a držitel ceny Thalie. Režie se ujal současný ředitel Těšínského divadla, Karol Suszka. Ten před nějakou dobou oslavil neuvěřitelných 50 let svého působení v Těšínském divadle.

Příběh pohádky vypráví o třech prasátkách, která spolu založí kapelu a přihlásí se do pěvecké soutěže. Do té se však přihlásí i zlý vlk – a dobře ví, že čistou hrou nad prasátky nikdy nemůže vyhrát.  Nasadí proto intriky, a namluví prasátkům, že mají kuňkat jako žába a krákat jako vrána. Jestli ale zvítězí dobro nad zlem, to musí diváci zjistit sami.

První příležitost budou mít už v neděli 5. května, a to od patnácti hodin. Využít při tom budou moci vstupného pro děti s dospělým doprovodem.