Děti z mateřských škol se s hokejisty učily správně cvičit

Třinec - Děti z třineckých mateřských škol cvičí s hokejisty. Učitelky chtějí, aby předškoláci měli co nejvíce pohybu. V Česku i ve světě totiž stále přibývá obézních dětí. Právě předškolní věk, kdy jsou děti velmi aktivní a vše je baví, je podle lektorů pro získání nejrůznějších pohybových dovedností ideální.

Udělat obyčejnou svíčku, kotoul, nebo se správně protáhnout je pro děti čím dál větší problém. Tělocvičnu by proto měly poznat co nejdříve.

Reportáž Alexandry Přečkové (zdroj: ČT24)

„Vedeme děti prakticky od tří let k pohybu a tady to byla skvělá příležitost. Děti se totiž seznámí s různými typy nářadí,“ uvedla Jana Kaletová z MŠ Třinec-Nebory.

Když jsou dětem navíc oporou hokejisté, pro které je pohyb denním chlebem, cvičení láká o to více. Spokojeny byly děti i sportovci.

O tyto hodiny tělesné výchovy je ze stran mateřských škol velký zájem. Letos se do projektu zapojilo na šest set dětí z devatenácti třineckých školek.

Moderní doba plná mobilů a počítačů přitom pohybu moc nepřeje. Vidí to i tělocvikáři na základních školách, starším dětem se cvičit spíše nechce.

Právě kurzy gymnastiky pro předškoláky by mohly podle lektorky postoj dětí k tělocviku změnit. A působit chce i na rodiče. Nedostatek pohybu totiž může vést k obezitě. V Česku trpí nadváhou asi pětina dětí.