V Ostravě probíhá revize světelných křižovatek

Ostrava - Technici Ostravských komunikací ve městě kontrolují semafory. Na všech křižovatkách tak bude postupně během následujících dvou měsíců vypnutá na pár hodin světelná signalizace a řidiči musí počítat s tím, že dopravu budou řídit policisté. Pravidelné kontroly skončí na konci června.

Policisté řídící dopravu a vypnuté semafory. Na tuto skutečnost si teď musí zvykat ostravští řidiči. Probíhá totiž pravidelná půlroční revize světelných křižovatek. Technici denně zkontrolují jeden až dva semafory.

Reportáž Venduly Horníkové (zdroj: ČT24)

Je potřeba kontrolovat funkčnost zařízení, řadičů, kabeláže, ověřit si, zdali při nefunkčnosti červené žárovky křižovatka přejde do režimu vypnutého systému.

Technici provádí navíc jednou za měsíc na všech světelných křižovatkách ve městě vizuální kontrolu. Rozsáhlejší revize jako je tato, probíhají dvakrát do roka, a to na jaře a na podzim.

„Na území Ostravy udržujeme padesát pět křižovatek se světelnou signalizací, dalších dvacet sedm přechodů pro chodce, kde jsou semafory a patnáct dalších signalizačních zařízení, jako jsou dětská dopravní hřiště, upozornění na výjezdy hasičů apod.“ uvedl Jiří Maléř, mluvčí Ostravských komunikací.

Revize semaforů probíhají už třetí týden. Ostravští řidiči by se pak měli obrnit trpělivostí až do konce června, kdy kontroly semaforů skončí.