Leo Expres bude od 9. června zastavovat také ve Studénce

Praha, Studénka – Soukromý železniční dopravce Leo Expres, který od loňského listopadu vozí cestující mezi Prahou a Bohumínem nebo Karvinou, bude zastavovat v dalším městě Moravskoslezského kraje – Studénce. Na cestě z Prahy tam budou stát všechny černé vlaky, v opačném směru některé.

„V opačném směru tam nezastaví pouze tři vlaky, s odjezdem z Karviné ve 4.08 a 6.08, s odjezdem z Bohumína v 16.22, v neděli navíc vlak s odjezdem z Bohumína v 15.22,“ uvedla mluvčí společnosti Leo Express Andrea Hofmanová. Zdůraznila, že pět vlaků tedy zastaví ve Studénce i cestou z Bohumína do Prahy.

„Tato změna přitom u vlaků zastavujících ve Studénce přinese prodloužení jízdní doby jen o dvě minuty, a to pouze pro cestující z Ostravy a Bohumína. Časy příjezdů a odjezdů v Praze, Pardubicích a Olomouci zůstanou stejné,“ doplnila Hofmanová. „Vycházíme vstříc poptávce dalších cestujících,“ prohlásil generální ředitel společnosti Leoš Novotný.

Svačina v RegioJetu
Zdroj: ČT24

Leo Expres, který původně jezdil jen do Bohumína, protáhl nedávno trasu až do Karviné. S novým jízdním řádem zahrnujícím Studénku přišel pár dnů poté, co konkurenční soukromá společnost RegioJet ohlásila, že její žluté vlaky budou na trati mezi Prahou a Ostravou od 9. června opět podstatně častěji zastavovat v Zábřehu. Bude tam stát dvanáct spojů místo současných dvou. Počet zastávek společnost omezila v prosinci minulého roku s odůvodněním snížené kapacity dopravní sítě.

„Jednali jsme intenzivně s městem i Správou železniční dopravní cesty, jsme rádi, že se do Zábřehu vracíme,“ řekl ředitel RegioJetu Jiří Schmidt.

Pendolino na nádraží
Zdroj: ČT24/Jan Langer

Zavádění nových zastávek je důsledkem silného konkurenčního boje soukromých dopravců a Českých drah o cestující mezi Prahou a východem republiky. Zákazníci si díky tomu užívají nízkých cen i lepších služeb.