Cetkovská vyhrála první zápas na WTA po roce – a hned na Roland Garros

Paříž – Osmadvacetiletá Petra Cetkovská, momentálně 199. hráčka světového žebříčku, zažila nepříjemný poslední rok, který téměř celý bojovala se zraněními. Ta však alespoň zčásti byla vykoupena přesvědčivým vítězstvím v prvním kole French Open. Rusku Olgu Pučkovovou porazila za necelou hodinu 6:0 a 6:2. Ve druhém kole se utká s její krajankou Anastasií Pavljučenkovovou, která ve třech setech vyřadila Andreu Hlaváčkovou. Zápas Tomáše Berdycha s Gaëlem Monfilsem můžete sledovat v pondělí na ČT sport a na našem webu od 14:20.

Osmadvacetiletá Cetkovská se zranila loni v úvodním kole olympijského turnaje v Londýně. Kvůli bolavému kotníku a chodidlu od té doby odehrála jen několik duelů na nižších turnajích ITF a v české extralize a klesla až na současnou 199. příčku světového žebříčku. „Trvalo to strašně dlouho a byl to efekt sněhové koule. Kotník, koleno, druhá noha, teď před čtrnácti dny druhé koleno. Už se to začalo hodně hromadit, už mi začalo hrabat na maják. Ale teď doufám, že na chvilku bude klid,“ řekla Cetkovská serveru iDNES.

Na profesionální okruh se ve Francii žijící hráčka vrátila před týdnem ve Štrasburku a prohrála ve třech setech se Švédkou Johannou Larssonovou. Dnes se však Cetkovská vytoužené výhry dočkala. O tři roky mladší Rusce, jež je na žebříčku o více než sto míst výš, nadělila v prvním setu „kanára“ a ve druhé sadě ztratila jen dva gamy. „Byla taková dost uspávací,“ řekla o soupeřce česká tenistka. „Taky jsem něvěděla, jestli chce, nebo nechce hrát. Jednou zahrála dva metry do autu, potom něco vypálila. Nic moc,“ doplnila.