Interaktivní výstava Jen si hlavu lámej v muzeu v Mělníku

V Regionálním muzeu Mělník probíhá interaktivní výstava výukových a zábavných objektů a panelů Jen si hlavu lámej…. Hravé děti (a neméně hraví dospělí) si mohou vyzkoušet prostřednictvím her, experimentování, ale také logického uvažování lépe porozumět podstatě jevů, které nás obklopují na každém kroku. Výstava bude otevřena do 30. června 2013.

Exponáty a interaktivní pomůcky jsou částečně zapůjčené z IQ parku v Liberci. Muzeum by touto akcí chtělo přispět v rámci svých možností k popularizaci vědy a techniky, podpořit prakticky výuku přírodovědných předmětů a porozumění vybraným přírodním jevům.

  • Jen si hlavu lámej autor: Lucie Čermáková, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/48/4716/471535.jpg
  • Jen si hlavu lámej - vernisáž autor: Lucie Čermáková, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/48/4716/471538.jpg

Na výstavě se také návštěvníci setkají s interaktivními objekty, hrami, úkoly a dalšími zábavnými prvky, které pocházejí z kreativně technické muzejní dílny. S některými z nich se již měli příležitost setkat na programech muzea, mnohé z nich jsou připraveny jako novinka. Muzeum touto akcí završilo pětileté období slibně se rozvíjející a fungující muzejně pedagogické práce. A k ní hravost a interaktivita neodmyslitelně patří. 

„Když z něčeho uděláš hru, teprve pak to poznáš…“ (neznámý autor)

Lucie Čermáková, Regionální muzeum Mělník