Moderní gymnastka Míčková bude na ME bojovat o první dvacítku

Vídeň - Nejlepší česká moderní gymnastka Monika Míčková se na mistrovství Evropy ve Vídni pokusí dostat ve víceboji mezi elitní dvacítku. Splnění tohoto cíle současně znamená kvalifikaci na evropský šampionát v příštím roce.

Na olympijských hrách v Londýně české reprezentantky chyběly, nyní mají možnost nápravy. „V silách Míčkové je na toto umístění dosáhnout. V přípravě udělala pro úspěch maximum,“ řekla ČTK předsedkyně svazu moderní gymnastiky Blanka Mlejnková.

Vedle Míčkové, která absolvuje celý čtyřboj, se v soutěži představí ještě Anna Šebková ze Sokola Praha 7 a Veronika Hegrová, která je stejně jako Míčková členkou SK Tart Moravská Slavia Brno.

Šebková bude cvičit s obručí a míčem, Hegrová s kužely a stuhou. Jejich body se budou započítávat do soutěže družstev. „Kvůli zranění nám citelně chybí Nataly Hamříková, která si natrhla vaz u odrazové nohy,“ dodala Mlejnková.

Reportáž z brněnské Grand Prix (zdroj: ČT24)

Šampionát ve Vídni potrvá od pátku do neděle a na programu má i soutěž juniorek ve společných skladbách. Český tým ve složení Denisa Kobylková, Nikola Paschová, Klára Opatřilová, Anna Tomková, Tereza Lohynská a Belinda Königová bude usilovat o umístění v první desítce.

„Skladba je velmi vydařená, bude záležet na precizním provedení. V Amsterodamu byly juniorky druhé, na dalším závodě v Pesaru naopak po chybách skončily hluboko v poli poražených,“ poznamenala Mlejnková.