Slovácko se po téměř jedenácti letech dočkalo výhry nad Brnem

Brno  - Fotbalisté Slovácka zvítězili v závěrečném 30. kole první ligy v Brně 3:1. Zbrojovku porazili po téměř jedenácti letech. Svými góly se o to ve druhém poločase zasloužili Kuncl, Kovář a Došek.

Od úvodních minut měli sice územní převahu Brňané a vypracovali si i šance, ale proti brankáři Melichárkovi se neprosadili. Hosté byli v prvním poločase v útoku téměř neškodní. Ofenzivu se občas snažil posílit i stoper Trousil, většina akcí skončila hodně nepřesnými střelami.

Ve 3. minutě se ocitl Mezlík sám před Melichárkem, který včasným vyběhnutím šanci zmařil. Ve 24. minutě Mezlík střelou zdálky znovu prověřil brankáře Slovácka, jenž míč vytlačil. Po půlhodině zahrozil Mezlík potřetí, jeho tvrdá rána se odrazila od břevna těsně před brankovou čáru. Ještě před touto akcí propásl možnost ke skórování po Kroupově přihrávce Pašek, který ve vyložené šanci netrefil míč.

Rozhovor s Petrem Švancarou, který se na hřiště nedostal (zdroj: ČT24)

Trenér Slovácka Habanec poslal do druhého poločasu Kováře místo nedůrazného Kerbra. Hra hostů se oproti úvodnímu poločasu výrazně změnila a zatlačili Brňany na jejich polovinu. První šanci ještě Valenta zahodil, když zamířil z pěti metrů přímo do brankáře Doležala. V 54. minutě zasáhl Kunclův centr domácí Traoré tak nešťastně, že na změnu směru už brankář Doležal nestačil zareagovat. O čtyři minuty později dostal Kovář dlouhý míč na levou stranu a využil Doležalova vyběhnutí.

Zbrojovku vrátil do hry v 61. minutě Zavadilův gól z trestného kopu, ovšem nejlepší střelec Slovácka Došek zpečetil výhru hostů svým třináctým gólem v sezoně.

Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 1:3 (0:0)

Branky: 61. Zavadil - 54. Kuncl, 58. Kovář, 79. Došek. Rozhodčí: Paták - Kotík, Ratajová. ŽK: Traore, P. Mezlík - Valenta, Došek, Šumolikoski, Melichárek. Diváci: 3462. 

Brno: Doležal - Hyčka, Brabec, Pernica, Husár - Pašek (78. Markovič), P. Mezlík, Zavadil, Traoré (60. Přerovský) - Michal Škoda, Kroupa. Trenér: Grmela.

Slovácko: Melichárek - Kuncl, Košút, Trousil, Reinberk - Šumulikoski (75. Hofmann) - Skalák, Daníček, Valenta, Kerbr (46. Kovář) - Došek (80. Haša). Trenér: Habanec.

Ludevít Grmela (Brno): „Šancí jsme měli na dva zápasy. Chtěli jsme, aby byl zápas zajímavý pro lidi. V prvním poločase jsme byli určitě lepší a aktivnější. Po změně stran jsme inkasovali zbytečné a laciné góly. Ale i přesto jsme měli šance, které jsme měli proměnit. Pro nás byl druhý poločas trochu náročnější na nervy.“

Svatopluk Habanec (Slovácko): „Náš výkon v prvním poločase byl nejhorší za mého působení ve Slovácku. Přitom jsme byli na utkání natěšeni a chtěli si ho užít.  Po změně stran jsme domácí deset minut k ničemu nepustili a začali kombinovat. Šťastná branka nám pomohla a zápas ovlivnila. Druhý gól jsme už dali z cílené akce. Jsem rád, že si Kovář, který měl na jaře smůlu se zraněními, utkání užil.“