Pestré vrstvy na Dream Factory dříve než v televizi

Ostrava – Dnes začíná pátý ročník festivalu Dream Factory, který je největší přehlídkou profesionálního činoherního divadla pro širokou i odbornou veřejnost na severní Moravě. Až do 9. června si mohou fandové divadla vychutnat řadu jedinečných představení a doprovodných akcí. Pro Televizní studio Ostrava je ovšem nejdůležitější datum středa 5. června ve 13:00 hodin, kdy v Minikině nabídne účastníkům festivalu a dalším hostům předpremiéru televizní verze site specific divadelní inscenace ostravského Divadla Petra Bezruče Pestré vrstvy.

Představení podle románu Ivana Landsmanna znají skalní příznivci Bezručů z divadelních prken. Pro televizní diváky ji natočila Tvůrčí producentská skupina Kateřiny Ondřejkové. Ta nám k tomu řekla: „Tato verze Pestrých vrstev je první z chystaného cyklu, který stojí mezi žánry televizního filmu, studiové inscenace a záznamu divadelního představení. Ti, kteří přijdou na projekci do Minikina, ji mají šanci vidět mnohem dřív než diváci, kterým ji nabídne chystaný nový televizní kanál ČT Art.“

Ostravské Minikino nabízí řadu dalších filmových verzí původních divadelních inscenací. Pestré vrstvy jsou ovšem unikátní nejen formou zpracování, ale i těsnou vazbou na ostravské průmyslové a kulturní prostředí. Jedinečnost předpremiéry podtrhne účast režiséra televizní verze, scenáristy i herců, kteří budou po projekci připraveni odpovídat na dotazy diváků.

Pestré vrstvy, Minikino Ostrava, 5. 3. ve 13:00