Vítězem Free Litovelské jízdy se stal Petr Březina

Litovelsko - Téměř pět stovek cyklistů se postavilo na start Free Litovelské jízdy. Kromě závodu rodinných týmů, kde se na patnáctikilometrovou trať do litovelského Pomoraví vypravili nejmenší se svými rodiči, se jel hlavní závod jednotlivců na třicet kilometrů, jehož vítězem se stal Petr Březina.

Od startu v bráně litovelského pivovaru se jelo na čele závodu vysoké tempo. Rovinatá trať, kterou v předchozích dnech skrápěl vydatný déšť, svědčila rychlému závodu, kdy se na čele vytvořila silná skupina jezdců, kteří spolupracovali a unikali zbytku startovního pole. Už v polovině třicetikilometrové tratě se zdálo jasné, že o vítězi se rozhodne až znovu při nájezdu do litovelských ulic. V posledním kilometru se utrhl ostatním olomoucký Petr Březina a s náskokem čtyř vteřin si dojel pro vítězství.

Reportáž Davida Knebla (zdroj: ČT24)

Pouze v roli organizátora se v Litovli objevil kanoista Tomáš Slovák, kterého příští týden čeká vrchol sezony v podobě mistrovství světa ve Slovinsku, a proto se tentokrát raději do sedla svého kola raději neposadil.