Turnaj Polanka Cup vyšel nejlépe házenkářům z Ivančic

Polanka nad Odrou - Téměř čtyřicet týmů se zúčastnilo letošního devatenáctého ročníku turnaje v házené Polanka Cup. Nejvíce se v Polance nad Odrou dařilo mladým házenkářům z Ivančic, kteří vybojovali medaile ve všech čtyřech věkových kategoriích.

Ivančice se však ani jednou neradovaly z celkového prvenství. V minižácích skončily na druhém místě za Vsetínem. V kategorii mladší žáci byli nejlepší házenkáři z Hlučína, a to před Zubřím a Ivančicemi.

Zajímavou podívanou nabídlo finálové utkání starších žáků. Sokol Ostrava v něm porazil po vyrovnaném souboji celek Ivančic 15:14. To poslední utkání turnaje, ve kterém se ve finále mladšího dorostu střetl domácí pořádající oddíl DTJ Polanka s celkem KP Brno, už tak vyrovnaný nebyl. Domácím, hrajícím v bílém, nevyšel zápas vůbec střelecky a duel prohráli před zaplněnými tribunami sportovní haly vysoce 8:16.

Reportáž Lukáše Hudečka (zdroj: ČT24)

Na třetím místě skončil v kategorii mladšího dorostu tým Ivančic, který v souboji o bronz porazil celek Morava Mix, složený převážně z děvčat, 19:15.