Soudce Studničku nezabili lidé ani psi. Policie případ odložila

Ostrava - Soudce krajského soudu v Ostravě Miloslav Studnička, kterého loni našli policisté mrtvého v jeho domě ve Frenštátě pod Radhoštěm, se nestal obětí zločinu. Policisté vyšetřování podivné smrti odložili se závěrem, že nezemřel vinou jiného člověka. Nenašli žádné stopy toho, že by se někdo k muži vloupal násilím, vyloučili také, že by násilníka vpustil do domu sám.

Podle policie šlo tedy buď o nešťastnou náhodu, anebo o sebevraždu. Té však nenasvědčují žádné jasné důkazy.

Jisté je, že měl bodnou ránu na krku. Jak zranění vzniklo, není jasné, protože mu je rozkousali psi. Těch měl soudce ve svém domku asi dvacet. Policisté zároveň vylučují, že by Studnička zemřel následkem útoku zvířat. Zvířata podle specialisty na jejich chování jen reagovali na to, co se s jejich chovatelem stalo.

„Vyjma poranění na krku znalci nenalezli na těle muže žádná poranění charakteristická pro sebeobranu,“ uvedla Holčáková. A náměstek ředitele krajské policie Dalimil Sypták už loni řekl, že soudce zemřel na následky banálního poranění. „Utrpěl poranění žíly s pozvolným krvácením. Následovala srdeční zástava a embolie. Umíral několik minut,“ komentoval policista pitevní protokol.

Studnička byl dlouholetým soudcem Krajského soudu Ostrava, soudil závažné trestní kauzy, mimo jiných vítkovské žháře, kteří málem upálili romské dítě.