DK Akord pořádá nejzajímavější kulturní projekt

Ostrava - Euroregion Silesia v červnu 2013 vyhlašoval nejúspěšnější projekty za 15 let své existence, kdy poskytoval různé granty a operační programy přeshraniční spolupráce mezi ČR a Polskem. V oblasti kultury získal nejvyšší ocenění právě DK Akord s Fajn Festem jako „Nejzajímavější kulturní projekt“.

Fajn Fest je česko-polský hudební projekt pro kapely i jednotlivé muzikanty bez ohledu na žánr. Letos probíhá již 3. ročník. Projekt má za cíl podpořit neprofesionální muzikanty a hudební soubory z ČR i Polska. O vítězi rozhoduje odborná porota na základě zaslaných nahrávek. Vítězné kapely pak dostanou možnost vystoupit na velkých kulturních akcích, dostane se jim většího proma a dle aktuálních partnerů mohou získat další zajímavé ceny.

V loňském roce se do soutěže přihlásilo bezmála 100 kapel, letos přihlašování stále probíhá až do 31. července. „Jsme rádi, že tímto projektem můžeme pomoci začínajícícm umělcům,“ shrnuje Fajn Fest ředitelka Akordu Darina Daňková. „Potěšující je pak i to, když se z neznámých amatérů stanou uznávaní hudebníci, kteří pak po letech vzpomínají na své začátky v Akordu.“