Horská ubytovací zařízení v Beskydech hlásí stále volná místa

Beskydy - I přesto, že lidé v posledních letech čím dál více upřednostňují tuzemskou dovolenou, v některých hotelích je dokonce menší zájem o ubytování než loni.

Obsazeno nemáme, hlásí horské hotely v Beskydech. I přesto, že vloni byla tuzemská dovolená velmi oblíbená, letos ji lidé vyhledávají zase o něco míň. Na recepcích hotelů a penzionů tak visí klíče od volných pokojů.

Reportáž Venduly Horníkové (zdroj: ČT24)

„Oproti loňskému roku je vidět asi patnácti procentní pokles návštěvnosti. Doufejme, že se to třeba ještě spraví, že lidi třeba ještě zavolají na poslední chvíli. V tuto chvíli je asi zhruba šedesát procent volných pokojů,“ uvedl Eduard Kopl, majitel Hotelu Odra.

A pokud do Beskyd návštěvníci jezdí, většinou je to na kratší pobyty. Takový je taky podle Asociace českých cestovních kanceláří a agentur trend. Raději kratší dovolená, ale víckrát do roka.

Kromě cykloturistiky a pěších výletů do hor lákají majitelé rekreačních zařízení návštěvníky i na jiné atrakce.

„Letos nabízíme hostům i zapůjčení elektrokola, takže když si vyjedou na Pustevny, tak se u toho ani nezadýchají,“ uvedla Denisa Mikolandová, vedoucí recepce, Hotel Raztoka.

„Připravili jsme různé wellness balíčky, jsme zaměření na wellness pobyty, máme venkovní i vnitřní wellness, teplý vnitřní bazének, takže i za nepříznivého počasí můžeme hostům nabídnout velice pestrý program,“ komentoval nabídku Eduard Kopl, majitel Hotelu Odra.

Na tři dny do Beskyd přijela z Vysočiny i Marie Zemanová s manželem. Podle nich může být právě horská dovolená alternativou té u moře.  

Ceny hotelů v Beskydech začínají zhruba na pětistovce za noc. Podle rozsahu služeb se ale můžou vyšplhat i ke třem tisícům.