Provoz na 157. kilometru D1 ráno zastavila nehoda kamionu a auta

Velká Bíteš – Střet kamionu s osobním autem ráno zastavil provoz na dálnici D1. K nehodě došlo na 157,5. kilometru ve směru na Brno v místě obousměrného provozu. Dálnice byla několik desítek minut v obou směrech uzavřená, krátce po osmé hodině se podařilo v každém směru jeden jízdní pruh zprovoznit. Odklízení poškozených aut trvalo celé dopoledne, od 12. hodiny je úsek plně průjezdný.

Nehodu pravděpodobně způsobil řidič osobního auta, který vjel na krajnici a volant pak strhl tak prudce, že vjel do protisměru. Čelně narazil do protijedoucího kamionu. „Auto nás sestřelilo a utrhlo nám přední kolo, takže už to nešlo ani řídit, ani nic,“ řekl řidič nabouraného nákladního auta Kamil Hrbáč. Nákladní auto skončilo v příkopu. Zranění utrpěl jen řidič osobního auta, kterého záchranáři převezli do nemocnice.

Ke střetu kamionu a osobního auta došlo na 157,5. kilometru v místě, kde budou silničáři v noci ze soboty na neděli strhávat most. Doprava je tady proto zúžena jen do jednoho pásu ve směru na Ostravu.

Řidiči obou aut popisují, jak k nehodě došlo (zdroj: ČT24)

Auta se srazila krátce okolo sedmé hodiny, dálnice byla hodinu zcela uzavřená. Po osmé hodině se silničářům podařilo v každém směru zprovoznit jeden jízdní pruh.

V obou směrech se vytvořily mnohakilometrové kolony, které se rozjížděly jen velmi pomalu. Řada řidičů proto raději využila objízdné trasy mezi exity 153 Lhotka a 162 Velká Bíteš. Jenže i tady došlo ke dvěma drobným nehodám, a tak se i tady tvořily kolony. Dopravní situace se uklidnila až v poledne.