Veselská škatulata - kádr Panenek prošel přestavbou

Veselí nad Moravou - S radikálně pozměněnou sestavou vstoupí do další interligové sezóny házenkářky Veselí nad Moravou. Změny v kádru si vynutil hlavně odchod hlavního sponzora, rozpuštění téměř kompletní základní sestavy se ale vedení klubu zatím daří kompenzovat.

Úvodní sraz před začátkem letní přípravy jakoby byl pro veselské Panenky zároveň setkáním seznamovacím. V týmu skončily opory Štěrbová, Chmelařová, Rajnohová, Salčáková a další. Jednou z mála stálic v dresu Veselí tak zůstala Lenka Fleková.

S hráčkami odešlo z Veselí i téměř šest set vstřelených gólů. O ty se v nové sezóně budou muset postarat i nové posily, mladé spojky ze Slovenska a hlavně nejzvučnější akvizice slováckého celku – reprezentační křídlo Romana Chrenková. „Měla jsem více nabídek, poradila jsem se i s manželem a nakonec vyhrálo Veselí,“ uvedla hráčka, která se s reprezentací vypraví i na prosincové Mistrovství světa do Srbska.

Odchody z Veselí nad Moravou:


Helena Štěrbová - Toulon (Francie)

Zuzana Drotárová - SCA 2000 Evry (Francie)

Kristýna Salčáková - Olomouc

Tereza Chmelařová, Monika Rajnohová - Slavia Praha

Jarmila Kočí, Angelina Viniatynská - konec kariéry

Novou oporou v bráně by se měla stát Veronika Fialková, někdejší juniorská reprezentantka má v jednadvaceti letech zkušenosti i z ligových soutěží ve Francii nebo v Německu. 

Příchody do Veselí nad Moravou:

Romana Chrenková - TJ Sokol Poruba

Veronika Fialková - Füchse Berlin

Petra Varjassiová - Inter Bratislava

Martina Bačíková, Katarína Hvostálová - Iuventa Michalovce

Vloni čtvrtý nejlepší český klub i přes přestavbu kádru z ambicí slevit nehodlá. Usilovat chce minimálně o postup do playoff.