Nová cyklostezka propojí kopřivnické části Lubina a Vlčovice

Kopřivnice – Další úsek cyklostezky Z Poodří do Beskyd se začal stavět v Kopřivnici na Novojičínsku. Propojí kopřivnické místní části Lubina a Vlčovice. Cyklisté by se po ní měli projet už v září.

„Smyslem projektu je odvést cyklisty z frekventované silnice I/58, a tím zvýšit bezpečnost pěšího i cyklistického provozu v místních částech,“ vysvětluje kopřivnická mluvčí Lucie Petříčková, podle které projede po uvedené silnici denně projede až 600 cyklistů a více než 6 600 aut.

V Lubině nová cyklostezka naváže na loni postavený úsek spojující Kopřivnici s Příborem. Nový úsek bude dlouhý více než čtyři kilometry, přičemž zcela nový úsek bude měřit 1,7 kilometru, zbytek povede po současných cestách. Ve Vlčovicích se pak napojí na cyklostezku mikroregionu Frenštátsko. „Cyklisté se po ní mohou pohodlně a bezpečně dostat až na Pustevny,“ upřesňuje Lucie Petříčková. 

Vybudování nového úseku cyklostezky bude stát přes pět milionů korun. 85 procent nákladů pokryje evropská dotace, zbytek zaplatí Kopřivnice ze svého rozpočtu.