Skateboardisté a bikeři v Krnově se mohou těšit na nový park

Krnov – Moderní skate a bikepark za 3,5 milionu korun se začal stavět v Krnově na Bruntálsku. Vzniká mezi tenisovou halou K3 a zimním stadionem. Z bezpečnostních důvodů je nyní v těchto místech zakázán pohyb chodců i cyklistů.

Nový areál by měl být hotový na podzim. Současné in-line hřiště v areálu TJ Lokomotivy Krnov v Bruntálské ulici je na konci své životnosti a po zprovoznění nového skate/bikeparku bude zrušeno. „Podle smlouvy by park měl být hotový nejpozději na konci října. Pokud ale počasí bude přát, mohl by se termín zkrátit,“ tvrdí Monika Vyležíková z městského odboru školství, kultury a sportu. Po samotné výstavbě, která by mohla skončit už na konci srpna nebo na začátku září, musí beton 30 dnů zrát.

Skatepark v Opavě
Zdroj: ČT24

Krnovská mluvčí Dita Círová upřesňuje, že areál postaví firma, která se na výstavbu betonových skateparků se značkou FiveRamps specializuje. „Výběrové řízení vyhrála s cenou 3,5 milionu korun,“ dodává Monika Vyležíková.

Základní tvar celobetonového areálu se bude skládat z několika obloukových křivek. Jednotlivé překážky pro skateboardisty a cyklisty v něm budou na sebe plynule navazovat. Překážky z betonu doplní kovové trubkové překážky.