Cyklista na cestě z vrcholu Pradědu srazil a vážně zranil malé dítě

Jeseník - Cyklista na horském kole srazil v neděli při sjezdu z vrcholu Pradědu v Jeseníkách ve vysoké rychlosti šestileté dítě, které bylo na výletě s rodiči. Dítě utrpělo vážné zranění hlavy, do nemocnice ho přepravil vrtulník. Vážně se zranil i osmpadesátiletý cyklista. Záchranáři ho převezli do nemocnice.

Nehoda se stala na asfaltové cestě, která vede z vrcholu hory Praděd na nedalekou Ovčárnu. „Muž sjížděl dolů velmi rychle. Po střetu s dítětem si poranil hlavu a upadl do bezvědomí. Bohužel dítě srazil tak nešťastně, že se mu stalo totéž. Mělo poraněnou hlavu a bylo v bezvědomí,“ uvedl náčelník Horské služby Jeseníky Michal Klimeš.

Horští záchranáři oba zraněné ihned ošetřili na místě. Pro zraněného muže poté přijela sanitka a pro dítě vrtulník letecké záchranné služby.

„Důsledně apelujeme na návštěvníky, kteří se pohybují na trase vedoucí z Ovčárny na Praděd, aby byli ohleduplní a nepřeceňovali své schopnosti. Na cestě se v těchto dnech pohybuje velké množství lidí v obou směrech a v poslední době dochází často ke kolizím,“ upozornil Klimeš.