Tělo utonulého mladíka našli v rybníku až potápěči

Zábřežsko - Tragicky skončilo noční koupání tří mladíků v rybníku Hosena v Dubicku na Zábřežsku. I přes poměrně chladnou noc vyrazili chlapci k vodě. Jeden z nich se ale už na břeh nevrátil. Zbylí dva mladíci to zjistili až ráno. Tělo se nejdřív policii ani hasičům nepodařilo najít, a tak na místo povolali potápěče.

Tělo dvaceti dvouletého mladíka hledali policejní potápěči speciálním sonarem, kterým lépe prozkoumají dno. Tělo se jim podařilo najít zhruba po hodinovém hledání, a to v osmi metrové hloubce uprostřed rybníku.

„Kolegům se podařilo vhodit bóji asi metr od utopeného. Byla tam nulová viditelnost, takže se to dohledalo hmatem,“ uvedl potápěč Jiří Pišl.

Reportáž Martina Laštůvky (zdroj: ČT24)

Chlapce připravila o život klukovina. Spolu se dvěma kamarády si šli o půlnoci zaplavat do rybníku u Dubicka nedaleko Zábřehu. Ještě před tím pili alkohol. Dva z mladíků se po chvíli vrátili na břeh. Svého kamaráda hledali, ale nenašli. Mysleli si, že si z nich dělá legraci, a tak šli spát.

Po probuzení zjistili, že kamarád u nich není a jeho věci jsou stále na břehu.

„Na místo jsme ihned vyslali naše jednotky ze Zábřehu. Byl proveden průzkum, bohužel jsme žádnou osobu nenalezli,“ uvedl mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Úspěšní byli až policejní potápěči z Brna a Frýdku-Místku. Na místo dorazila i psycholožka, která o neštěstí mluvila jak s kamarády, tak s rodinou utonulého mladíka.

V Olomouckém kraji jde od začátku roku už o pátého člověka, který utonul.