Zastupitelé Branek zatím areál v centru obce neprodají

Branky - Zastupitelé vesnice Branky na Vsetínsku jednali o prodeji rozlehlého parku v centru obce. Chce ho získat soukromá společnost - a to včetně zchátralého zámku a budovy bývalé dětské psychiatrické léčebny. Někteří obyvatelé Branek jsou ale proti. Zastupitelé se nakonec rozhodli prodej odložit.

Po téměř dvouhodinovém jednání mimořádného zastupitelstva v Brankách dospěli tamní zastupitelé k jednoznačnému závěru - pro prodej areálu zámku a bývalé léčebny nezvedl ruku ani jeden z nich. Nepřesvědčili je jenom argumenty nespokojených občanů, ale i jednání firmy, která měla o koupi zájem. Jednatel společnosti měl do dnešního dne dodat starostovi návrh, jak by v případě prodeje mohla obec do podoby areálu mluvit. Firma ale nedodala nic.

Někteří z místních zájemci nevěřili, jde totiž o společnost, která funguje pouhý rok. Nezdála se jim ani výkupní cena – celý areál byl nabízen k prodeji za milion korun. Sám starosta nakonec řekl, že se mu jednání firmy nelíbí, a obec tak od prodeje zatím ustoupila. V budoucnu se ale k myšlence možná vrátí. Potřebné desítky milionů korun na rekonstrukci zámku a bývalé léčebny totiž obec nemá.

  • Obecní majetek v Brankách je na prodej zdroj: ČT Brno
  • Obecní majetek v Brankách je na prodej zdroj: ČT Brno