Festival Nad Oblaky rozezněl olomouckou Redutu

Olomouc - Olomoucká Reduta hostila včera už počtvrté festival pro handicapované zpěváky s názvem Nad oblaky. V duchu hlavního hesla této přehlídky talentů: Každý může být hvězdou, vystoupilo celkem šestnáct soutěžících.

Silva a Andrea se znají od dětství, prošly spolu několik ústavů a sdílí byt v sociálním zařízení v Nových zámcích u Litovle.

Do soutěže se dívky přihlásily už podruhé. Píseň vybraly náhodou a trénovaly ji tři měsíce.

Reportáž Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)

Tréma nebyla na dívkách znát jak na zkoušce, tak při vystoupení na slavnostním galavečeru. Na pódiu olomoucké reduty soutěžila Silva s Andreou spolu s dalšími patnácti účinkujícími. Jejich cesta do finále nebyla jednoduchá.

„Musí poslat nahrávku písničky a ze všech těch nahrávek vybírá porota finalisty,“ komentovala soutěž pořadatelka Simona Součková.

Festival má upozornit na to, že i mezi postiženými lidmi jsou talenty hodné pozornosti. Navíc na přehlídce handicapovaných umělců vyhrává každý. Proto odcházela Andrea se Silvou spokojená.

Nakonec se dívkám splnil i jejich sen, zazpívat si s jejich idolem, Michalem Davidem, který převzal nad soutěží patronát.