Začala dvoutýdenní oprava hlavního tahu z Olomouce na Šternberk

Olomouc – V Olomouci začala oprava silnice ve Chválkovické ulici. Řidiči zde musí v době dopravních špiček počítat s minimálně půlhodinovým zpožděním. Asi kilometr dlouhý úsek se bude opravovat dva týdny. Podle Ředitelství silnic a dálnic byl povrch ve velmi špatném stavu a s jeho opravou nebylo možné déle čekat.

Stavební dělníci frézují silnici za plného provozu, ne vždycky proto můžou jet auta oběma směry. Řidiči musí počítat se stáním v kolonách a pomalým popojížděním.

„V době dopravních špiček může docházet k třicetiminutovým, výjimečně možná i vyšším zpožděním. Jedná se o v podstatě nejzatíženější dvouproudovou komunikaci ve městě, po které jezdí osmnáct tisíc vozidel za 24 hodin,“ říká Marek Černý, vedoucí oddělení koncepce dopravy z Magistrátu města Olomouce.

Ještě výraznější komplikace čekají řidiče příští týden. Od 30. září totiž bude směr do města úplně uzavřen. Objížďka povede přes Svatý kopeček. 

„Jsme si vědomi, že sedm dní úplné uzavírky této významné komunikace přinese značné komplikace. Společnou snahou bude termín úplně zkrátit,“ říká Nina Ledvinová, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic. „Oprava komunikace je ale nutná. Jsou tu četné výtluky, vyjeté koleje a mozaikové trhliny, k výraznému zhoršení došlo v průběhu poslední zimy,“ dodává Ledvinová.

Nový povrch by tak měl být hotový nejpozději 6. října.

Reportáž Martiny Tlachové (zdroj: ČT24)