Ve shořelé zlínské chatce našli po týdnu další tělo

Zlín - Týden po ničivém požáru chatky ve Zlíně našli vyšetřovatelé další tělo. Ačkoliv původně potvrdili pouze jednu oběť, třiaosmdesátiletého muže, sutiny shořelého domu dodatečně vydali ještě dalšího mrtvého.

Chatka v ulici Ronzovy Paseky vzplála v noci na 18. září. Podle původních informací byl jedinou obětí starší muž, který chatku obýval. Paradoxně šlo o bývalého profesionálního hasiče. Senior v chatce pečoval o bezdomovce. Přestože hlášení tvrdilo, že chatku obývali dva až tři lidé, policisté a hasiči po zásahu nikoho dalšího nenašli.

„Během prvního ohledání bylo prioritní najít nějaké živé osoby, což se nestalo. Na požářišti se žádná živá osoba nenacházela,“ uvedl mluvčí zlínské policie Petr Jaroš. Také hasiči jakékoliv pochybení odmítají. „Úkolem našeho vyšetřovatele je stanovení příčin vzniku požáru. Proto se soustředil na ohledání obytné místnosti, kde byla umístěna kamna na pevná paliva,“ popsal postup mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil. Proč vyšetřovatelé torzo objevili až o týden později, je předmětem šetření.

Škoda na domě je asi 600 tisíc korun. Příčinu požáru domu o půdorysu zhruba deset krát pět metrů policisté stále šetří.

NO COMMENT: Likvidace požáru chaty ve Zlíně (zdroj: ČT24)

Nejde o první letošní oběti požárů ve Zlínském kraji. V březnu zahynul muž při požáru rodinného domku v Zašové na Vsetínsku. V lednu bylo při požáru v bytě v panelovém domě v Kroměříži nalezeno tělo mladé ženy. Policie ale později tento případ uzavřela jako vraždu. Vrah spáchal ve stejný den sebevraždu, když v automobilu narazil do stromu.

Při požárech v loňském roce ve Zlínském kraji zahynulo šest lidí a 52 jich bylo zraněno, o rok dříve si požáry vyžádaly pět úmrtí a 55 zraněných. Hasiči ve Zlínském kraji loni vyjeli k 861 požárům, což je o stovku více než v roce 2011. Oheň loni způsobil škody za 63,6 milionu korun, v roce 2011 to bylo 377 milionů.