Návštěvu jižní Moravy zakončil prezident v Kyjově

Jižní Morava – Třetí den svého pobytu na jižní Moravě strávil prezident Miloš Zeman v Kyjově a ve Vyškově. Prezident dnes dopoledne jihomoravským záchranářům předal 17 nových sanitek a udělil ocenění za zásluhy padesátce dobrovolných hasičů, záchranářů a pracovníků Červeného kříže.

Svůj páteční program zahájil prezident Miloš Zeman zhruba o půl 11 na Masarykově náměstí ve Vyškově, kde se setkal s občany. Ve Vyškově se prezident ještě zdržel – kvůli předání 17 nových sanitek jihomoravským záchranářům a ocenění padesáti dobrovolných hasičů, záchranářů a pracovníků Červeného kříže. Odtud se Zeman přesunul do Kyjova, kde se krátce před 13. hodinou znovu setkal s občany.

Setkání prezidenta Miloše Zemana s občany

pátek 27. září

  • 10:30 Vyškov, Masarykovo náměstí 
  • 12:45 Kyjov, Masarykovo náměstí
Brífink Miloše Zemana k návštěvě JM kraje (zdroj: ČT24)

Zeman na jižní Moravu přicestoval ve středu spolu s dcerou Kateřinou. V jihomoravské metropoli ho nejprve přivítal hejtman Michal Hašek (ČSSD) a krajští zastupitelé. Prezident se během své návštěvy podíval do Jihomoravského inovačního centra, debatoval se studenty Podnikatelské fakulty Vysokého učení technického a také s Brňany na náměstí Svobody. Setkal se i s laureáty Ceny Jihomoravského kraje.

Ve čtvrtek Zemanova limuzína najela při cestách po kraji zhruba 300 kilometrů. Jeho první kroky vedly do montážní haly kuřimské průmyslové firmy, kde se setkal se zaměstnanci i vedením. Krátce po poledni prezident zamířil do jízdárny Louckého kláštera, aby pohovořil s obyvateli Znojma. Pak se přesunul do Hodonína a Břeclavi. Svůj čtvrteční program zakončil Miloš Zeman ve sklepě valtického Národního vinařského centra.

Začátkem září zavítal Miloš Zeman také na východní Moravu. Kromě příznivců jej vítali i demonstranti, například z hnutí Repelent 21. Sousoší Baťů se rozrostlo o figurínu hlavy státu s nápisem: „Poznáš, kterému z nich nevadí podpora komunistů?“.