Třinec se dotáhl na vedoucí Pardubice, Litvínov zůstává poslední

Praha – Hokejisté Třince ukončili ve 12. Kole extraligy pětizápasovou vítěznou sérii Pardubic a po vítězství 3:0 se na svého soupeře dotáhli bodově, Východočeši však zůstávají zásluhou lepšího skóre v čele tabulky. Slavia podlehla na ledě Karlových Varů 2:4 a prohrála popáté za sebou, ještě o jeden nezdar více nasbíral poslední Litvínov, který nestačil doma na Vítkovice. Kladno slaví druhé vítězství v řadě, Kometu na domácím ledě přehrálo 5:1. Stejným poměrem vedl ještě v průběhu první třetiny Liberec nad Hradcem Králové, přeato nakonec prohrál v prodloužení 6:7. Plzeň po dvou porážkách opět zabrala a přetlačila předposlední Chomutov 3:2.

Oceláři Třinec - HC Pardubice 3:0

Třinec zarazil vítězné tažení Pardubic a výhrou 3:0 se na vedoucí tým tabulky bodově dotáhli. Pátou výhru v řadě Třinci zařídil svým premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Radim Matuš. Pardubice naopak po pěti vítězstvích nebodovaly a poprvé v ročníku nedokázaly vstřelit gól. Brankář Šimon Hrubec uhájil druhou nulu v sezoně.

Report, sestřih a ohlasy

Bílí Tygři Liberec - HK Hradec Králové 6:7 PP

Hradec Králové předvedl nevídaný obrat na ledě Liberce. Přestože v 16. minutě prohrával již 1:5 a poté i 2:6, vyhrál nakonec 7:6 v prodloužení. Tygrům nepomohli ani dvě branky a dvě asistence Petra Vampoly. Mountfield si při power play vynutil prodloužení a v 62. minutě rozhodl o výhře hostů Lukáš Květoň.

Report, sestřih a ohlasy

Buly - hokej živě - Rytíři Kladno - HC Kometa Brno (zdroj: ČT24)

Rytíři Kladno - Kometa Brno 5:1

Hokejisté Kladna zdolali Kometu Brno 5:1 a po předchozím čtyřzápasovém čekání na plný bodový zisk na domácím ledě podruhé za sebou byli stoprocentně úspěšní. Po dvou gólech vstřelili Sacha Treille a kapitán Rytířů Pavel Patera, který navíc přidal i asistenci. Kometa vyšla v pátém utkání venku v této sezoně poprvé bodově naprázdno.

Report, sestřih a ohlasy

Škoda Plzeň - Piráti Chomutov 3:2

Mistrovská Plzeň porazila Chomutov 3:2 a ukončila minisérii dvou porážek za sebou. Západočeši během utkání nedovolili soupeři srovnat a zaslouženě zvítězili. Piráti zůstávají na předposledním místě tabulky.

Report, sestřih a ohlasy

HC Litvínov - Vítkovice Steel 1:4

Litvínov prohrál s Vítkovicemi 1:4 a připsal si již šestý nezdar za sebou. Severočeši jsou tak i nadále poslední. Hosté rozhodli duel ve třetí části, ve které vstřelili tři branky. Dvakrát se mezi střelce zapsal slovenský útočník Peter Húževka.

Report, sestřih a ohlasy

Energie Karlovy Vary - Slavia Praha 4:2

Hokejisté Karlových Varů Slavii 4:2 a potvrdili, že se jim po změně trenér v domácím prostředí daří. Energie vyhrála v KV areně počtvrté za sebou. Pražané si naopak připsali pátou prohru v řadě.

Report, sestřih a ohlasy