Po úspěšné sezóně se gymnastka Šikulová vrhne na psaní diplomové práce

Brno – Jana Šikulová bude na letošní sezónu jistě ráda vzpomínat. Na Světových pohárech dokázala na bradlech vybojovat třetí a čtvrté místo, na Mistrovství Evropy v Moskvě skončila se svojí sestavou ve své nejsilnější disciplíně desátá a finále jí uniklo jen těsně. „Vůbec jsem nečekala, že se mi bude dařit tak dobře, kvůli problémům s ramenem jsem na závodech předváděla jen lehčí sestavu, ale vycházela mi nad očekávání,“ popsala pětadvacetiletá brněnská gymnastka.

Rozhovor s Janou Šikulovou (zdroj: ČT24)

Do konce sezóny absolvuje česká reprezentantka ve sportovní gymnastice ještě dva závody, a to Grand Prix smíšených párů a Mistrovství České republiky týmů. Ani potom ale Janu Šikulovou nečeká zasloužený odpočinek, místo dovolené se bude učit na zkoušky a psát diplomovou práci. Na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně ji čeká poslední ročník. „Ani ve své závěrečné práci se nevyhnu gymnastice, zaměřuji se v ní na biomechanickou analýzu přeskoku,“ prozradila Šikulová.

Za dva měsíce se ale stříbrná medailistka na bradlech z Mistrovství Evropy 2006 začne opět připravovat na novou sezónu. Kromě mistrovství Evropy a Světových pohárů bude vrcholem zářijové mistrovství světa, kde se už bude soupeřit o nominaci na Letní olympijské hry v Rio de Janeiru v roce 2016. „Olympiáda mi už dvakrát těsně unikla, někde uvnitř mě to samozřejmě mrzí, ale není to žádná tragédie. Když se podívám na svoji kariéru, nasbírala jsem hodně úspěchů, takže můžu být spokojená. Na Rio se nějak speciálně soustředit nebudu, buď to vyjde, nebo ne,“ vysvětlila brněnská gymnastka, která v budoucnu plánuje trenérskou kariéru ve Švýcarsku, kde se malým gymnatsickým nadějím věnuje její přítel.

Jana Šikulová

Datum narození: 02.07. 1988

Povolání: studentka Fakulty Sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně

Klub/oddíl: Sokol Brno I.

Osobní trenéři: Anita a Stanislav Vyzinovi

Záliby: plavání, lyžování, hudba, četba