Berdych přehrál Andujara a postoupil v Paříži do třetího kola

Paříž - Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Paříži do třetího kola přes Španěla Pabla Andujara po setech 6:2 a 7:5. Druhé kolo bylo naopak konečnou pro dalšího českého tenistu Lukáše Rosola, jenž s obhájcem titulu a světovou trojkou Davidem Ferrerem ze Španělska prohrál za hodinu a půl po třísetové bitvě 0:6, 6:2 a 3:6. Bývalá světová jednička Roger Federer se díky postupu do třetího kola kvalifikoval na Turnaj mistrů.

Šestý nasazený Berdych měl v prvním kole volno a turnaj zahajoval s 52. hráčem světa Andújarem, jenž se do hlavní soutěže dostal jako „lucky loser“ z kvalifikace po odhlášení Gaëla Monfilse. Nečekaný pařížský vítěz z roku 2005 Berdych získal první set za půl hodiny hladce 6:2.

V druhé sadě si situaci zkomplikoval, ale nepříznivý stav 2:4 dokázal zvrátit a po 80 minutách postoupil. Po druhé výhře nad Andújarem během necelého měsíce čeká Berdycha ve třetím kole vítěz zápasu mezi Nizozemcem Robinem Haasem a Kanaďanem Milosem Raonicem.

Při vstupu do turnaje nezaváhal pátý nasazený Federer, jenž porazil 6:4, 6:4 Kevina Andersona z JAR. Získal tak potřebnou výhru, kterou si definitivně zajistil dvanáctou účast na Turnaji mistrů za sebou. Švýcar je šestým jistým účastníkem finále sezony v Londýně, volná jsou ještě dvě místa.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Paříži

Dvouhra - 2. kolo: Berdych (6-ČR) - Andujar (Šp.) 6:2, 7:5, Federer (5-Švýc.) - Anderson (JAR) 6:4, 6:4, Kohlschreiber (Něm.) - Haas (11-Něm.) 6:2, 6:2.