Začal svátek milovníků sportu - veletrh Sport Life

Brno – Brněnský veletrh Sport Life je označený v kalendáři každého milovníka sportovních aktivit. Do „chrámu“ posilování, cyklistiky nebo bojového umění se mohou zájemci vypravit až do neděle. I letos účast přislíbily české a světové sportovní osobnosti. V pátek zvou organizátoři na Jumping party, která v rámci čtyřhodinové show rozvlní 400 malých trampolín.

Letošní ročník veletrhu Sport Life je zasvěcen především vyznavačům outdoorových sportů, jako je turistika nebo horolezectví. Stále větší prostor získává také fitness, které v sobě spojuje fyzickou námahu od kulturistiky po rehabilitační masáže. Návštěvníci dvanáctého ročníku si budou moct změřit síly při lezení na stěnách, vyzkoušet lanové aktivity nebo imitaci lezení po ledové stěně.

V pátek odpoledne zvou pořadatelé na velkou Jumping party, v rámci níž si návštěvníci mohou zaskákat na čtyřhodinové sportovní akci věnované malým trampolínám. Zajezdit si hosté mohou na simulátoru surfování a speciální přístroj jim zase změří rychlost reakcí při stolním tenisu.

Součástí doprovodného programu budou i exhibiční turnaje ve florbale, badmintonu nebo šipkách. Pro největší sportovce organizátoři připravili Gigatlon – ten je prověří v běhu, klikování a sprintu. Fyzicky náročná bude také silová akrobacie.

Veletrh Caravaning Brno
Zdroj: Václav Šálek/ČTK

Stáhněte si plánek veletrhu a doprovodný program.

Zjistit svou fyzickou kondici a složení těla mohou návštěvníci veletrhu díky speciálnímu přístroji, který ve své expozici představila Fakulta sportovních studií Masarykovy univerzity. „Přístroj dokáže změřit, kolik má člověk svaloviny a kolik tukové složky, kolik vody a kolik minerálů. Během dvou minut víme prakticky vše, co se týká složení těla,“ pochválil rychlost měření zástupce fakulty Jan Cacek.

Díky výsledkům měření navíc odborníci mohou doporučit ideální pohybovou aktivitu, které by se měl člověk věnovat. „Česká populace na tom není příliš dobře. Část trpí nadváhou. Současně jak stárneme, tak nám ubývá svalovina. Jsme ale v průměru evropské populace, která je obecně konzumní a příliš se nehýbe,“ doplnil Cacek.

Na brněnském veletrhu se bude volit i nejkrásnější sportovkyně - Miss Sport. Spolu se Sport lifem startují i veletrhy věnované tanci či karavanům. Dance Life Expo je největší taneční festival ve střední Evropě, který letos uvítá desítku tanečních mistrů z celého světa a 140 tanečních vystoupení. Caravaning Brno se zase zaměřuje na obytné automobily a přívěsy.

Letošní ročník sportovního veletrhu chce navázat na úspěch z předchozího roku, který byl rekordní v mnoha ohledech – co do počtu návštěvníků, ale i co se týče množství exponátů a obsazené výstavní plochy. Loni na více než sedmi tisících metrech čtverečních vystavovalo 107 firem a přišlo se na ně podívat více než 38 tisíc návštěvníků z 26 zemí.

Kdy a kam na sportovní veletrh?

Sport Life 2013 zve na brněnské výstaviště od 7. do 10. listopadu. Otevřeno je denně mezi 9. a 18. hodinou, pouze v neděli se brány veletrhu uzavřou už v 16:00. Pokud se zájemci na výstaviště vypraví ve všední den, zaplatí pouze 80 korun. Víkendoví hosté mají plnou cenu stanovenou na dvojnásobek, tedy 160 korun. Pokud se zájemce předem zaregistruje na internetu, může 30 korun ušetřit.

Sport Life se v rámci výstaviště koná v pavilonech C, V a F. Taneční veletrh Dance Life Expo najdou návštěvníci v pavilonu E. Karavany zase obsadí expozici P.