Brno zdolalo Orenburg a má první výhru v Eurolize

Brno - Basketbalistky IMOSu Brno zdolaly v Evropské lize Naděždu Orenburg 76:67 a připsaly si první vítězství ve skupině B. V prestižní soutěži uspěly v součtu s minulou sezonou po sérii sedmi porážek. Naopak Orenburg i po výměně trenéra zůstal bez vítězství na posledním místě tabulky.

Brňanky spoléhaly na pozornou obranu a snažily se o rychlý přechod do útoku. Pod koš soupeřek se ale dostávaly v úvodu zápasu jen s obtížemi. V koncovce zápolily s přesností. Výjimkou byla Hanušová, která zaznamenala prvních sedm bodů IMOSu.

Sestřih utkání IMOS Brno - Orenburg (zdroj: ČT24)

V úvodu druhé čtvrtiny už Brno získalo slibný náskok 26:18. Orenburg pod vedením trenéra Alexandra Jermolinského, který nahradil zkušeného Litevce Algirdise Paulauskase, přitvrdil a zpřesnil obranu a své protivnice zcela vyvedl z konceptu. Hráčky Brna marně hledaly prostor k zakončení a zbrklé střelbě chyběla přesnost. Hráčkám Orenburgu se v průběhu čtyř minut podařilo šňůrou jedenácti bodů skóre otočit.

Rozhovor s trenérem Janem Bobrovským (zdroj: ČT24)

K dobře hrající Hanušové se postupně přidaly Švédka Keyová a Jurčenková. Ve vyrovnaném bitvě se podařilo domácím hráčkám v závěru třetí čtvrtiny odskočit na rozdíl sedmi bodů. Zbytečnými chybami ale nabídly soupeřkám šanci stav korigovat.

V závěru zápasu na sebe vzala odpovědnost Jalčová, která se prosazovala sólovými úniky i střelbou za tři body. Všech 13 bodů dala Jalčová až v poslední čtvrtině.

Rozhovor s Annou Jurčenkovou a Ivanou Jalčovou (zdroj: ČT24)

BK IMOS Brno - Naděžda Orenburg 76:67 (18:14, 35:36, 53:48)

Nejvíce bodů: Hanušová 23, Keyová 18, Jalčová 13, Jurčenková 12 - Bonnerová 21, Anojkinová 10, Žediková 10. Rozhodčí: Vinasi (Rum.), Adamovič (Bosna), Smiljaničová (Srb.). Trestné hody: 23/21 - 15/11. Fauly: 16:21. Trojky: 5:0. Diváci: 850.