Sokolové v Lounech pokřtili nový prapor

Pondělí 2. prosince bylo velice významným dnem pro členy lounské tělovýchovné jednoty Sokol. Byl totiž představen a slavnostně pokřtěn nový sokolský prapor. Ale tomu všemu nejdříve předcházela tradiční Mikulášská nadílka, kde ti nejmenší členové předvedli například rozcvičku s andělem Bohunkou.

Nechybělo ani cvičení s čerty na nářadí a samotná Mikulášská nadílka. To už se ale pomalu připravovala Barbora, což je každoroční předvánoční setkání Sokolů a příznivců Sokola.

Ovšem všichni již netrpělivě očekávali slavnostní fanfáry, což byla předzvěst velké slavnostní události. Nejdříve byl připomenut 8. říjen, což je Památný den Sokola. Pak byly vysvětleny symboly na praporu a následovalo jeho představení. Po symbolickém křtu šampaňským byl prapor představiteli lounského Sokola připevněn na připravenou žerď.

Na přední straně praporu je vyšito logo Sokola aplikovanou výšivkou, na obvodový linkách je vyšita trikolóra. Na zadní straně praporu je vyšit plnoplošnou výšivkou sokol jako pták, pod křídly jsou vyšity letopočty 1867 a 2013, na obvodových linkách je opět vyšita trikolóra. Jen pro zajímavost, cena praporu je přesně 53.515,- Kč, z toho 35 tisíc korun je příspěvek od členů Sokola, 15 tisíc korun byl příspěvek ČOS a 3.515.- Kč příspěvek TJ.Sokol Louny.

Ladislav Bába, Louny